Zilah

Zilah

Határon túli együttműködés a szórvány magyarságban élők számára. Rendkívül fontosnak tartjuk az indentitásuk és anyanyelvi örökségük megőrzésére irányuló kezdeményezéseket.

A Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ munkatársai Farkas Bertalannal együtt elutaztak Vajdahunyadra, Dévára, Érkörtvélyesre, Nagyváradra, Krasznára, Zilahra és Szilágyperecsenre. A meghívásokat nagy örömmel fogadtuk, szeretettel mutattuk be a padló robotokat, a humanoid robotokat és az Ügyesedni applikációkat.

Zilah

Zilah

Farkas Bertalan a zilahi Silvania Főgimnáziumban tartott előadást 2023. május 19 – én A gimnazisták érdeklődve hallgatták végig az érdekes beszámolót, amely után személyesen is feltehették kérdéseiket. Az előadást követően oktatási szoftvereket kaptak a Módszertani Központtól, melyet személyesen az előadótól vehetett át az intézmény vezetője, Turdean Katalin. Ezt követően Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei elnöke látta vendégül a magyar delegációt a székházukban, Zilahon. Az elnök úr mellett jelen volt Józsa Tibor, a szilágyperecseni alpolgármester, Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere és Szilágyi Róbert István, a Szilágy megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Esemény fotókban

Műhold rajz