Érkörtvélyes

Érkörtvélyes

Határon túli együttműködés a szórvány magyarságban élők számára. Rendkívül fontosnak tartjuk az indentitásuk és anyanyelvi örökségük megőrzésére irányuló kezdeményezéseket.

A Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ munkatársai Farkas Bertalannal együtt elutaztak Vajdahunyadra, Dévára, Érkörtvélyesre, Nagyváradra, Krasznára, Zilahra és Szilágyperecsenre. A meghívásokat nagy örömmel fogadtuk, szeretettel mutattuk be a padló robotokat, a humanoid robotokat és az Ügyesedni applikációkat.

Érkörtvélyes

Érkörtvélyes

Látogatásunk első napján, 2023. február 26 – án az érkörtvélyesi polgármester, Nagy István fogadta a magyar delegációt. A megbeszélésen részt vett Szabó Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, az Oktatási Bizottság alelnöke, Kéry Hajnal, Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes és Borsi Lóránt, Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnökhelyettes. A szakmai egyeztetést Farkas Bertalan teltházas előadása követte, amelyen elsősorban Bihar megyei lakosok vettek részt. Ezen a napon adtuk át a Kiválóság Díjat Szabó Ödön, RMDSZ parlamenti képviselőnek és Nagy István érkörtvélyesi polgármesternek. A következő napon az Érkörtvélyesi Dr. Balási József Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ innovatív eszközeivel és meghallgathatták Farkas Bertalan motiváló előadását az űrhajózásról. Az oktatási szoftverek és eszközök kipróbálása hatalmas élmény volt a tanulók számára. A központ több ezer euró értékben ajándékozott az iskola részére Ügyesedni online oktatási szoftvereket. Az innovatív eszközök a balazs-diak.hu weboldalon megtalálhatók.

Esemény fotókban

Műhold rajz