Hogyan működik a

A Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ elhivatott a minőségi modern oktatás népszerűsítéséért. Büszkén képviseljük Magyarországon a Yahboom termékpalettát. Az alábbiakban letölthető anyagokat, továbbképzésre való jelentkezési lehetőséget kínálunk, melyek a teljesség igényével mutatják be az egyes robotok használatát és kiegészítő funkcióit.

Mit kínálunk?

Megbízható szakmai hátteret kínálunk a pedagógusoknak, hogy az általunk kizárólagosan forgalmazott Yahboom eszközöket a lehető legjobban meg tudják ismerni és az ki tudják használni a bennük rejlő potenciált. Hozzáértő azonnali segítséget nyújtunk, hogy ne okozzon problémát az új termékekkel való ismerkedés. Továbbképzéseket hirdetünk meg, hogy a robotok programozását mindenki készség szinten el tudja sajátítani.

AKKREDITÁLT KÉPZÉS

Jelentkezzen a 30 órás, élményorientált “Digitális kultúra tantárgy tanítása felső tagozaton: Micro:bit eszközök programozása az iskolában” egyedülálló képzésünkre! 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

Részletes útmutatókat és látványos minta programokat kínálunk ingyenesen a Yahboom termékek mellé, hogy ne okozzon problémát a beüzemelés és a kezdeti lépések. 

TOVÁBBI TANANYAGOK

Megvásárolható kezdő és haladó módszertani tananyagok, melyek MakeCode környezetben mutatják be az eszközök gyakorlati használatát, bővített lehetőségeit.

Letölthető anyagok

Yahboom micro:bit kezdő készlet tanulóknak

A készlet a Micro:bit vezérlőn kívül sok elektronikai kiegészítőt tartalmaz Pl. LED-eket, motorokat, kapcsolókat, érzékelőket, joystick-ot. Az áramkörök megépítéséhez nincs szükség forrasztásra, mert a mellékelt próbapanelen minden kísérlet megépíthető.

Letölthető:
Videó lejátszása

Tiny:bit játékvezérlővel, 2 micro:bittel

A Tiny:bit robot autó egy Micro:bit vezérlővel ellátott programozható jármű, akkumulátorral. A Micro:Bit vezérlő programozható, blokk- vagy javascript valamint Python nyelveken. Az autónak ultrahangos szenzora, RGB LED világítása, hangszórója, mikrofonja, nyomvonal követője is van.

Letölthető:
Videó lejátszása

Spider:bit pók robot csomag micro:bittel

142 darab építőelemből, szervo motorokból, Super:bit alaplapra, LEGO kompatibilis pók formájú robotot építhetünk.

Letölthető: Megvásárolható:
Videó lejátszása

Omni:bit csomag micro:bittel

Az Omni:bit robotautót 146 darab építő elemből 4 motorból és 4 speciális, svéd kerékből építhetjük meg. Ezáltal oldalra is tökéletesen tud haladni, sőt akár a saját tengelye körül is megfordul. Irányítása során a minden irányba történő mozgásokon kívül más funkciókat is elérhetünk, mint például: különböző színű világítást, zenelejátszást, stb. Az autó programozható, MakeCode blokkprogramozással vagy JavaScript valamint Python nyelveken.

Letölthető:
Videó lejátszása

Tumble:bit óriáskerekű jármű csomag micro:bittel

Az Tumble:bit készlet 315 darab építő elemet és 2 motort tartalmaz. Két különböző járművet építhetünk meg ezekből: óriás kétkerekű egyensúlyozó robotot, vagy egy egykerekű uniciklit.

Letölthető: Megvásárolható:
Videó lejátszása

16 az 1-ben micro:bit építőkészlet

A Micro:Bit alapú készlet 358 építőelemet tartalmaz, amelyek 16 féle robotként építhetőek össze. Ezek több mint 80 különböző játékmódot garantálnak. LEGO kompatibilitásának köszönhetően további elemekkel is bővíthető. MakeBlock blokkprogramozással túl Python nyelven is programozható.

Letölthető: